Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

Mayasız poğaça tarifi ile evde çok kolay bir şekilde poğaça yapabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayacağınız mayasız poğaçalar pratik bir atıştırmalık olabilir. Gereken malzemeler arasında un, tuz, karbonat, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta bulunmaktadır. Hamurun malzemelerini karıştırıp cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayabilirsiniz. Daha sonra, yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizip üzerine çatalla çizikler atabilirsiniz. Fırında 20-25 dakika pişirip, sıcak servis yapabilirsiniz. Bu tarif, özellikle ani gelen misafirleriniz için idealdir.

Gereken Malzemeler

Birbirinden lezzetli hamur işleri yapmak için maya kullanmak şart olabilir ancak bugün sizlere pratik, kolay ve hızlıca hazırlayabileceğiniz mayasız poğaça tarifi vereceğim. Tarifimiz için gereken malzemeler oldukça basit; 6 adet poğaça için 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 adet yumurta yeterli olacaktır. Bu malzemeleri hazırlayarak, kolayca mayasız poğaçalarınızı yapabilirsiniz.

Poğaça İçin Gereken Malzemeler Miktar
Un 2 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Karbonat 1 çay kaşığı
Sıvı Yağ 1 çay bardağı
Yoğurt 1 çay bardağı
Yumurta 1 adet

Hazırlık Aşamaları

Mayasız poğaçanın hazırlığı oldukça kolaydır. İlk olarak, geniş bir karıştırma kabına 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonatı alın. Ardından, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Homojen bir hamur elde etmek için iyice yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak poğaçaları dizin. Her bir poğaçanın üzerine çatalla çizikler atın. Bu çizikler sayesinde poğaçalarınızın pişme süresi daha kısalacaktır.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hazırladığınız poğaçaları fırına verin ve yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Poğaçaların rengi hafifçe kahverengiye döndüğünde, fırından çıkararak sıcak servis yapın. Mayasız poğaçalarınız hazır!

Yorum yapın

türk takipçi satın al takipgo.com instagram takipçi satın al